Individuele therapie

Soms lijkt een probleem of een situatie, privé of op je werk, je leven te beheersen. Je zit vast. Het overkomt ons allemaal op een bepaalde manier. Je bent gewend om op een jouw bekende manier te reageren. Je vertrouwde gedrag werkt niet meer. Je overtuigingen helpen je ook niet meer verder. Er zijn andere strategieën nodig. Bewust worden van je huidige (vaak onbewuste) gedragspatronen en overtuigingen is nodig om nieuwe strategieën en nieuw gedrag te kunnen ontwikkelen. Individuele therapeutische begeleiding is een prachtig instrument om je hierin te ondersteunen. Een individueel begeleidingstraject waarin aandacht wordt besteed aan je specifieke vraag.

Lees meer >

Relatietherapie

“Ooit was hij mijn ridder op het witte paard en zij was mijn mooie prinses”. Wat is er ‘fout’ gegaan?

Een relatie is een verbinding tussen twee personen. In de ontmoeting met de ander voldoet de ander aan je vaak onbewuste verwachtingen. In de relatie is er een groot verlangen om bij elkaar thuis te komen waar een ieder zichzelf mag zijn. Het is een proces waarin de verliefdheid zich verdiept naar houden van en een voor mij intensere vorm van intimiteit.  Er bestaat altijd de kans dat de verdieping stagneert door gemis en onvervuld verlangen. Vaak niet of onvoldoende naar elkaar uitgesproken en dus onbekend.

Lees meer >

Ademtherapie

Tijdens de ademtherapie staat je eigen ademhaling centraal.
Uitgangspunt is dat de manier van je ademhaling een weergave is van de wijze waarop je in het leven staat. Hoe adem je nu en hoe vertaalt zich dat naar je huidige eigen levenswijze?

Tijdens de therapeutische consulten leert de cliënt op een bepaalde manier te ademen. Een methodiek die helpt om blokkades en belemmerende overtuigingen te activeren en op te ruimen. Een methodiek die je bewust maakt van onderdrukte emoties en pijn en deze ook activeert waardoor ontlading van de emoties plaatsvindt en de emotionele pijn vermindert.

Lees meer >