Relatietherapie

Relatietherapie

“Ooit was hij mijn ridder op het witte paard en zij was mijn mooie prinses”.

Wat is er ‘fout’ gegaan? Een relatie is een verbinding tussen twee personen. In de ontmoeting met de ander voldoet de ander aan je, vaak onbewuste, verwachtingen. In de relatie is er een groot verlangen om bij elkaar thuis te komen waar een ieder zichzelf mag zijn. Het is een proces waarin de verliefdheid zich verdiept naar houden van en een voor mij intensere vorm van intimiteit. Er bestaat altijd de kans dat de verdieping stagneert door gemis en onvervuld verlangen. Vaak niet of onvoldoende naar elkaar uitgesproken en dus onbekend.

De relatie kan hierdoor eindigen. Partners gaan uit elkaar.

Partners communiceren doch luisteren niet echt goed naar elkaar, je kunt jezelf niet (meer) zijn, je raakt overspannen, je vlucht in je werk of andere zaken of je bent verliefd geworden op een ander of pleegt overspel.

Vaak zijn partners zo afhankelijk van elkaar geworden, zijn ze vergeten om vooral ook hun eigen leven vorm en inhoud te geven, dat ze in een vorm van symbiose zijn terechtgekomen. Ze ontnemen zichzelf en elkaar dan onbewust de ruimte voor zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Ze ontnemen elkaar als het ware de levensenergie en ze ‘verstikken’ elkaar. Partners leven naast elkaar en zijn gebonden aan elkaar.

Tijdens de consulten wordt u zich bewuster van hoe het nu is. Welke belemmeringen zijn er waardoor de relatie niet naar wens is. Welke verbinding kent de relatie wel nog? Leeft een ieder zijn eigen leven, los van elkaar? Of is er meer sprake van een gebondenheid, vast zitten, verstrikt zijn met elkaar, een wederzijds afhankelijkheid?

In een partnerrelatie komen persoonlijke thema’s van de partners steeds opnieuw naar voren. Hoe ga je hiermee om? In hoeverre ken je elkaars thema’s, elkaars verlangen en gemis?

Mijn werkwijze is om te onderzoeken in hoeverre de persoonlijke thema’s voortkomen uit het systeem van herkomst (gezin waarin iemand is geboren). Het is belangrijk dat partners elkaars thema’s leren kennen en begrijpen. Inzicht krijgen in hun eigen en in elkaars functioneren. Inzicht krijgen in de vaak onbesproken verlangens en het vaak onbesproken gemis. Beter leren luisteren en beter samen werken aan de relatie.

Belangrijk is dat de therapie inzicht geeft in de vraag of verder gaan nog wenselijk is en zo ja op welke manier.

Mocht verder gaan toch geen optie te zijn, dan is het van belang dat partners op een goede wijze afscheid van elkaar nemen en kunnen rouwen over het verlies dat een scheiding met zich meebrengt.

Een relatietherapie bestaat uit een aantal gezamenlijke sessies. Ieder mens is uniek. Het aantal sessies is niet van tevoren aan te geven. Ervaring leert wel dat gemiddeld 5 tot 7 gezamenlijke consulten van 2 uur nodig zijn. Veelal is het ook nodig dat iedere partner afzonderlijk een of twee consulten van 1,5 uur met mij heeft.

Naast de consulten krijgen de partners gerichte huiswerkopdrachten waar ze in de tussenliggende tijd aan werken.

Over mezelf en alles wat ik deed is wat mij bij Tony bracht. Tony heeft mij geleerd te handelen vanuit mijn eigen waarden en daarmee in kaart te brengen wie ik nu eigenlijk ben, wat ik wil en kan. En vooral ook het laten zijn van anderen wie zij zijn in context tot mezelf. Tony was mijn zonnestraal en donderwolk in één en wist mij op de juiste momenten bij te sturen met de juiste woorden en technieken. Het mooie vind ik dat het bij de laatste sessie niet is afgesloten maar dat zijn deurtje altijd open staat voor ‘jaarlijks onderhoud’. Een mooie stok achter de deur om mezelf blijven uit te dagen en ontwikkelen!

Tijdens de eerste ontmoeting wist ik dat Tony mij doorgrondde en zich niet liet meevoeren door gewenste antwoorden. Deze mate van professionaliteit had ik nodig en confronteerde mij met mijn gedrag. Gedrag dat niet fout was, maar wat ik mijzelf oplegde. Tony liet mij inzien dat ik hiervan kon loskomen, vanuit een intrinsieke motivatie en liet mij zoeken naar het waarom achter deze persoonlijke automatismen. Buiten deze bewustwording die mij veel rust gaf, leerde ik tijdens de therapie mijn eigen waarden kennen. Het vervulling geven aan deze waarden in mijn leven geeft veel voldoening en ervaar ik als eerlijkheid naar mij zelf.

De coaching heeft me bewuster gemaakt van wie ik in werkelijkheid ben. Ik sta bewuster stil bij mijn keuzes en accepteer datgene wat op dat moment is. Niets moet, alles mag. Rust. Heerlijk.

Ik worstel al enige tijd met een chronische, progressieve ziekte en dreigde mezelf daarbij volledig kwijt te raken. Tony heeft mij geholpen mezelf terug te vinden, te ontdekken wat ik belangrijk vind in mijn leven en minder streng voor mijzelf te zijn. Dit heeft mij ontzettend geholpen en veel rust gegeven. Nogmaals ontzettend bedankt!

Het coachtraject heeft mij zelfacceptatie opgeleverd en geleerd de controle los te laten, mij over te geven. Ik voel me rustiger van binnen.

Vanuit mijn studie bij Land van Rouw kwam ik na een korte zoektocht terecht bij Tony voor supervisie. Dit bleek een goede keus te zijn. Tony is een warme, integere en deskundige man die goed aansloot bij waar ik me bevond en wat ik nodig had om een stap verder de verdieping in te gaan. Het gaf mij o.a. meer inzicht in mijn systeem van herkomst en de rol en plek die ik daarin inneem. Het heeft mijn zelfkennis, bewustzijn en professionaliteit vergroot en meer innerlijke rust gebracht. Met dank aan Tony die tijdens het proces op de juiste knopjes duwde.

Ik heb bij Tony een individueel coaching traject gevolgd om inzicht te krijgen in mijn professionele functioneren en mijn persoonlijk leiderschap. Om bewust te worden van mijn gedrag en wat mijn gedrag voor effect heeft op anderen en mijzelf. Wat ik vooral van Tony heb geleerd is het accepteren van mezelf zoals ik ben en dat als ik een probleem heb, het echt mijn probleem is. Hierdoor durfde ik voor mijzelf te kiezen en mijn hart te volgen. En heb ik hier geen moment spijt van gehad!

In Tony van Sjoe Coaching en Training heb ik een toegewijde coach gevonden die mij geholpen heeft met het verwerken een voor mij, traumatisch verlopen rouwproces. Ook zijn mijn innerlijke onrust en (over)vermoeidheid verholpen. Doordat hij mij kennis liet maken met mezelf ben ik tot andere inzichten gekomen waardoor ik nu anders met situaties en bestaande patronen om kan gaan. Dit geeft mij innerlijke rust wat me weer energiek maakt. Ik ga ervoor dit te blijven vasthouden. Tony, bedankt!

Tony heeft ons tijdens de relatie therapie, op zijn eigen subtiele manier gecoacht. Zijn kracht ligt in het feit dat hij als professional en als mens, met zijn eigen geschiedenis, met je communiceert. Hij laat iets van zichzelf zien en dat maakte zijn wijze van coaching voor ons zeer waardevol

Sinds 2011 ben ik met Tony op reis om mezelf persoonlijk te ontwikkelen. Als je voor deze weg kiest kom je een hoop tegen wat je wilt opruimen maar zijn er ook dingen die je nog niet kan los laten. Tony reist als een gids met je mee tot daar waar je wilt en durft te gaan. En soms, soms daagt hij je uit om toch een stap verder te gaan!

Een nieuwe en fijnere wereld gaat zowel privé als zakelijk voor mij open. En het mooie ervan is dat die uit mezelf komt. Tony faciliteert en inspireert op een ontspannen wijze zonder enige druk of veroordeling. De combinatie van coaching en ademhalen geeft voor mij een extra dimensie die me helpt uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. Uiteindelijk voel ik me er een beter mens door, veel meer in balans met me mezelf en mijn omgeving.

Door de relatietherapie aan te gaan, maak je als koppel bewust tijd voor elkaar. Tijdens de reflecterende gesprekken met Tony werden we ons bewuster van ons karakter, onze herkomst en de rol die we innemen in onze relatie. We hebben handreikingen gekregen om hiermee om te gaan. Handreikingen die we nu zelf moeten blijven onderhouden.

Het participeren aan familieopstellingen is voor mij een manier om inzicht te krijgen in mijn eigen patronen maar ook om bewust te worden van mijn vooroordelen en aannames. Tony is een zeer integere, bekwame opsteller die samen met de deelnemers steeds opnieuw een enorm vertrouwen weet te creëren. Hierdoor ontstaan opstellingen waar soms gehuild en ook heel veel wordt gelachen!

De combinatie van de coach gesprekken met de ademsessies voelde voor mij erg goed. Ik heb oud zeer achter me kunnen laten en een frisse doorstart gemaakt met een heldere kijk op mezelf en de keuzes die ik maak. Ik heb inzicht gekregen in datgene wat mij gelukkig maakt en leef daar nu ook zoveel mogelijk naar!

Tony is een fijne coach met een prettige en rustige uitstraling dat zorgt voor een aangename sfeer. Hierdoor voel je je snel op je gemak, wat de gesprekken makkelijker maakt. Hij neemt de tijd voor je en veroordeelt niets. Door de prettige sfeer heb ik het aangedurfd om de EMDR therapie bij Tony te volgen. Elke sessie was heftig en zeer intens, met verschillende uitwerkingen, maar door het fijne vervolg traject van verschillende gesprekken heb ik goede handvatten mogen ontvangen om zelf mee aan de slag te gaan. De bijbehorende oefeningen hebben mij veel inzicht gegeven. Hij heeft mij, maar ook mijn man die zelf een eigen traject bij hem gevolgd heeft, zeer goed geholpen. Beiden staan we een stuk sterker in ons leven en hebben onze balans weer gevonden.

Ik had veel last van vermoeidheid, nervositeit, benauwdheid. Ik had het gevoel dat ik te weinig zuurstof kreeg. In de gesprekken en de ademsessies werd ik me bewust van heel veel opgeslagen en niet verwerkte spanningen. Met de liefdevolle coaching, en mijn eigen wil, heb ik deze durven op te zoeken en los te laten. Mijn intentie om vreugde en innerlijke rust te willen ervaren, is waarheid geworden. Ik voel energie. Ik voel mijn eigen gevoelens. Ik ben dankbaar.

Tony helpt je op een respectvolle, zorgzame toch directe manier naar meer (zelf)inzicht en helpt je met verschillende technieken in je persoonlijke groei. Hij moedigt je aan om het beste uit jezelf en dit leven te halen. Bedankt voor je hulp en wijsheid Tony!’

Wij hebben relatie therapie bij Tony gehad. Dit heeft ons geholpen inzicht en begrip te hebben voor persoonlijke obstakels en heeft ertoe geleid dat we nu een toekomst samen hebben. Tony is doortastend, eerlijk en creëert een fijne omgeving waarin je open naar elkaar durft te zijn.

Vorige
Volgende