Individuele therapie

Uw denken beïnvloedt het gedrag en daarmee uw leven en uw gezondheid

Soms lijkt een probleem of een situatie, privé of op je werk, je leven te beheersen. Je zit vast. Het overkomt ons allemaal op een bepaalde manier. Je bent gewend om op een jouw bekende manier te reageren. Je vertrouwde gedrag werkt niet meer. Je overtuigingen helpen je ook niet meer verder. Er zijn andere strategieën nodig. Bewust worden van je huidige (vaak onbewuste) gedragspatronen en overtuigingen is nodig om nieuwe strategieën en nieuw gedrag te kunnen ontwikkelen. Individuele therapeutische begeleiding is een prachtig instrument om je hierin te ondersteunen. Een individueel begeleidingstraject waarin aandacht wordt besteed aan je specifieke vraag.

De therapeutische begeleiding start met een intakegesprek. In de intake ontmoeten we elkaar en onderzoeken we wat er speelt. Het intakegesprek maakt duidelijk wat de onderzoeksvraag is en hoe het traject eruit gaat zien. Gedurende het traject evalueren we de voortgang en aan het einde van het traject kijken we of het doel bereikt is, of de samenwerking beëindigd kan worden of dat er nog thema’s zijn waaraan gewerkt moet worden. Uitgangspunt van mijn werk is: zo kort als mogelijk, zo lang als noodzakelijk.
Ik stel de vragen om inzichtelijk te maken hoe de situatie nu is. Je krijgt tussentijds praktijk gerichte oefeningen en opdrachten zodat je (nieuwe) inzichten krijgt en ervaringen opdoet. Je krijgt concrete handvatten waarmee je meteen aan de slag kunt.

Ik werk als mentaal gedragstherapeut, relatietherapeut, traumatherapeut, ademtherapeut en systeemtherapeut. Mijn begeleiding richt zich op een breed scala van thema’s, problemen en vragen. Je kunt bij mij onder andere terecht voor begeleiding in het verwerken van traumatische ervaringen, voor rouw- en verlies verwerking, met angsten, met dwangneurosen, met eetstoornissen, met Burn Out verschijnselen, met energieproblemen en vermoeidheid. Kortom met elk probleem en klacht met een mentale achtergrond. Daarnaast begeleid ik ook cliënten met psychosomatische klachten. De fysieke klacht is dan het vertrekpunt. Ik ben ervan overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat ze elkaar wederzijds kunnen beïnvloeden. Fysieke klachten die vaak oorzaak zijn van de manier van leven, de manier van denken en de (levens)overtuigingen. De therapie richt zich dan op de mentale processen vanuit de overtuiging dat verandering in denken en gedrag ook effect kan hebben op de fysieke klachten en op de manier waarop de client met zijn fysieke klachten omgaat.

Het mag duidelijk zijn dat de behandeling van de fysieke klachten zelf altijd door een arts, fysiotherapeut of anderzijds plaatsvindt.

Ik maak als therapeut onder meer gebruik van Systemisch Werken, Trauma therapie, Rouw- en Verliesverwerking, EMDR, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Lichaamswerk, Ademwerk en Transactionele Analyse (TA).